Stelvio Quadrifoglio

Силата на увереността

ДНК

Перфектните 50:50 се постигат чрез оптимално разпределение на теглото, което позволява задвижването на задните колела да работи на най-високо ниво в превозно средство с предно разположен двигател.

Alfa ™ Link

Завоите вече нямат никакви тайни благодарение на новата система на окачването. Тя оптимизира филтриращия ефект и позволява бързо и прецизно управление, като гарантира високи странични ускорения. Задният мост използва система от четири и половина връзка за висока производителност, удоволствие и комфорт при шофиране.

Разпределение на теглото

Отличният избор на дизайн и най-модерните материали позволяват Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio с идеално балансирано разпределение на теглото на двете оси, по-добро управление и по-ниско общо тегло. Всичко това е възможно благодарение на свръхлеката си рамка и задвижващия вал от въглеродни влакна.

Въртящ момент

Две електронно контролирани механични съединители позволяват оптимално разпределение на въртящия момент на задните две полуоси. Той осигурява най-доброто сцепление и управление дори при високи скорости и на всички видове пътни настилки.

Система Q4

Благодарение на Q4 технологията, системата за задвижване на четирите колела от Alfa Romeo обединява максимална сигурност и повишена производителност. Разпределението на ток в реално време между предния и задния мост прави шофирането по-лесно за всеки, който е зад волана, тъй като системата следи пътя и условията на сцепление.

Безопасност при всеки стил на шофиране

Този SUV, характеризиращ се със спортни възможности на седана, сега е още по-впечатляващ със системите за самостоятелно шофиране на ниво 2, създаващи перфектна синергия на удоволствието от шофирането и интелигентната помощ.

Асистент за поддържане на лентата

Асистентът за поддържане на лентата алармира шофьора, ако Stelvio Quadrifoglio се отклони от лентата му и осигурява коригиращо действие, за да помогне автоматично да коригира пътя на автомобила и да го насочи обратно в лентата.

Асистент за сляпа зона

Асистентът за сляпа зона помага на водача да предотврати сблъсъци с други превозни средства, които идват от съседни платна, осигурява коригиращо управление и видим сигнал на огледалото за обратно виждане.

Трафик асистент в града и на магистрала

Благодарение на комбинацията от технологията за активен круиз-контрол и Асистентът за поддържане на лентата, Трафик асистентът в града и на магистрала автономно се справя със скоростта на автомобила и разстоянието между другите превозни средства отпред. Освен това спомага за поддържане на автомобила в лентата му, както по градските улици, така и по магистралата.

Интелигентен контрол на скоростта

Интелигентният контрол на скоростта комбинира активния круиз-контрол и разпознаването на пътни знаци, за да предложи на водача автоматични промени в скоростта чрез разпознаване на знаците за ограничаване на скоростта.

Разпознаване на пътни знаци

Благодарение на системата за разпознаване на пътните знаци, водачът на Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio е информиран в реално време за промените в скоростта и изпреварванията на пътя.

Асистент на вниманието на шофьора

Асистентът за вниманието на шофьора анализира движенията на автомобила и следи времето, прекарано зад волана, така че водачът да не подценява умората по време на дълги пътувания.

Лесен и интуитивен инфотейнмънт

Авангардна технология за ненадминато преживяване. Новата, изцяло преработена информационно-развлекателна система разполага с 8.8 “мултитач екран.

Android Auto

В допълнение към вашия смартфон с операционната система Android, напълно интегрирана в инфотеймънт системата на Stelvio Quadrifoglio.

Apple CarPlay

Apple CarPlay позволява използването на вашите iPhone приложения чрез инфотейнмънт системата на Stelvio Quadrifoglio, без никога да сваляте ръцете си от волана.

Телефон

Свържете смартфона си чрез Bluetooth, за да провеждате или получавате обаждания и използвайте диктовка, за да пишете или четете текстове, като същевременно дръжте ръцете си директно върху волана и не отделяйте очи от пътя.

Джаджи/Начална страница

Новият инфотейнмънт от Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio разполага с интерактивни джаджи, разработени да бъдат лесни, забавни и интуитивни.

Навигационна система

Подобреният интерфейс на навигационната система на Stelvio Quadrifoglio гарантира по-лесен и по-ясен изглед на пътните карти и посоките.

Услуги Alfa Connect

Независимо дали е за външния свят или вашия SUV, Alfa Connect Services обединява услуги за свързаност, които отличават Stelvio Quadrifoglio.

Моля, имайте предвид, че услугите Обслужване на клиенти, Доклад за състоянието на автомобила, Дигитален асистент у дома, Аларма при шофиране, Аларма за състоянието на автомобила, Информация за автомобила, Известия в автомобила, SEND&GO, Тъpcaчка POI-base, Метео прогноза в реално време/ Трафик в реално време / Камери за скорост в реално време , Навигация през последния километър, Намиране на паркинг/ бензиностанция ще са активни приблизително от ноември 2020 г.

Моят асистент

Зад волана на Stelvio Quadrifoglio никога не сте сами. Благодарение на “Моят асистент” ще се свържете със специализиран оператор, който ще помогне за разрешаване на извънредни ситуации.

Моето дистанционно

От днес можете да взаимодействате със своя Stelvio Quadrifoglio, където и да сте. Благодарение на “Моето дистанционно” ще можете да извършите серия от действия върху вашия автомобил чрез вашия смартфон или смарт часовник като заключване и отключване на вратите или включване на фаровете.

Моят автомобил

Моят Wi-Fi

Моят Wi-Fi е услугата Alfa Connect, която създава безжична мрежа в Stelvio Quadrifolgio, която всички пътници могат да използват.

Моята помощ при кражба

Защитете вашия Stelvio Quadrifoglio с “Моята помощ при кражба”, който изпраща известия директно до приложението Alfa Connect Mobile в случай на съмнения за кражба или неразрешено движение.

Моята навигация

С “Моята навигация” следващото пътуване с Alfa Romeo ще започне преди дори да се качите в автомобила. Изпратете вашата дестинация или предварително избрани интересни места директно от вашия смартфон на навигатора. По време на пътуването си получавайте актуализирана информация в реално време за местоположението на трафик камерите, времето и скоростта на пътя, които предстоят.