Alfa Romeo Logo

Models

Музеят на Alfa Romeo отваря врати за посетители на 110-годишнината на марката и разкрива скритите ѝ съкровища


  • Музеят в Арезе отваря врати за посетители на 24 юни, по случай 110-годишнината на марката.
  • Отваряне при пълна безопасност: Музеят е оборудван да посрещне гости с редица мерки за безопасност, насочени към опазване здравето на посетителите и персонала.
  • На тази историческа дата и за първи път Alfa Romeo ще предложи на посетителите възможност за достъп до помещенията в музея, в които се съхранява скритата колекция, автентично съкровище: повече от 150 автомобила, двигатели, модели на емблематичната марка.
  • Посетителите ще могат да покарат своя Alfa Romeo по вътрешната писта на музея, а програмата за дните на празненствата ще предложи няколко конференции и специални събития.
  • На дисплея е новата Giulia GTA, емблематичното лимитирано издание, замислено за 110-годишнината.
  • За отбелязване на годишнината музеят ще бъде отворен всеки ден от сряда, 24 юни до неделя, 28 юни; след 28 юни музеят ще бъде отворен и през почивните дни.

Музеят на Alfa Romeo скоро ще се отвори отново за посетители и по повода е избрана много специална дата за това: 24 юни, денят, в който марката ще отбележи своята 110-годишнина. Празненствата за годишнината на Бишчоне ще се проведат в Арезе и ще продължат и през следващите дни. По случай този важен празник, музеят ще остане отворен през обичайните си часове, от 10 до 18 часа всеки ден до неделя, 28 юни. От следващата седмица работното време на музея ще бъде временно променено и посетителите ще бъдат допускани в събота и в неделя.

Музеят има много специална изненада за всички фенове и ентусиасти: за първи път посетителите ще имат възможността да видят постоянната колекция, както и някои области, които преди са останали затворени за обществото и не са включени в музея маршрут: двата етажа на бившия Център за управление в Арезе, където се съхранява колекцията. Наричана като „задкулисието на музея”, колекцията включва следното:

  • Допълнителни 150 превозни средства
  • Десетки автомобилни, авиационни и морски двигатели
  • Стотици модели, трофеи, произведения на изкуството, аксесоари
  • Състезателна моторна лодка и много други

Всички тези експозиции, които обикновено не се показват, представляват изключителен притегателен център за Музея да организира временните му изложби, базирани на теми, и са уникален повод за Alfa Romeo да участва във външни събития и изложби от всякакъв вид. Колекцията може да бъде посетена само при резервация, най-много в групи от 10 души, с екскурзоводско обслужване.

За информация и резервация: collezione@museoalfaromeo.com

В сряда, 24 юни, и през уикенда, любителите на Alfa са сърдечно поканени да покажат своите Alfa Romeo по вътрешната писта на музея. За да избегне големи тълпи, Музеят любезно моли участниците да потвърдят участието си предварително, като пишат на:info@museoalfaromeo.com

Освен това, на тази специална годишнина, новата Giulia GTA – емблематичното лимитирано издание, замислено за 110-годишнината на марката – ще присъства в Арезе.

През уикенда музеят също планира конференции в задкулисие, посветени на задълбочени презентации на по-малко известните факти от историята на Алфа Ромео: двете срещи, които първоначално бяха насрочени за март и април и бяха отменени поради пандемичната ситуация, бяха отложено за събота, 27 юни (концепция Spider Monoposto, екстремната версия на 916) и неделя, 28 юни (164 Q4, секция на седана на четирите колела). И двете срещи ще се проведат в залата на Giulia в 15:00. Конференциите са включени във входния билет, но резервацията е задължителна на: info@museoalfaromeo.com

Музеят на Alfa Romeo – организиран в три основни тематични области (Timeline, която представлява неговата индустриална приемственост; Bellezza (Beauty), който съчетава стил, дизайн и начин на живот; Velocità (Speed), синтез на технологии, удоволствието от спортното шофиране) – ще покаже себе си в частично обновена форма, докато се отвори отново. Някои секции бяха преразгледани, като например този, посветен на производството на Avio, с новата изложба на „Angelo dei bimbi“ (ангел за деца), самолетът Sai Ambrosini 1001 Grifo, който участва в благотворителен мисия по маршрута Милано-Буенос Айрес.

Създаден през 1976 г. и изцяло преустроен и ремонтиран през 2015 г., музеят „Алфа Ромео“ е оборудван да посрещне посетителите с редица мерки за безопасност, насочени към опазване здравето на гостите и персонала. На входа всички гости ще бъдат термосканирани, за да проверят температурата им, и в случай, че тя трябва да бъде по-висока от нормалната, ще бъдат любезно помолени да отложат посещението си за по-късна дата. Използването на маски за лице ще бъде задължително, а специфичните хоризонтални знаци ще напомнят на посетителите да спазват правилата за социално дистанциране и да следват маршрут, който разделя гостите, влизащи в изложбата, от тези, които излизат. Освен това ще се даде предимство на цифровите плащания, както в билетната каса на музея, така и в магазина Alfa Romeo.

Музеят се простира на повърхност над 6 хиляди м2 и има широки външни площи, което може да гарантира достатъчно пространство, за да се гарантира, че посетителите и персоналът могат да спазват необходимите междуличностни разстояния. В случай на особено голям трафик, входът може да бъде временно затворен, за да се избегнат големи събирания. Онлайн резервация не се изисква.

Въпреки това, екскурзоводско обслужване на музея или на колекцията трябва да се резервира предварително и да се организира в групи от максимум 10 човека. Също така, резервацията е задължителна за всеки гост, който желае да участва в една или няколко от дейностите, планирани от музея, като прожекциите на живо на личните лекари на Формула 1 (първа среща в неделя, 5 юли за австрийския личен лекар) и конференциите в задкулисие: достъп ще бъде предоставена, докато не бъде достигнат максималният брой участници.

Цялата информация относно нашия календар за събития е достъпна на www.museoalfaromeo.com

HP