Alfa Romeo Logo

Models

Новите Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio MY20: мощ във всеки детайл


  • Новите модели Giulia и Stelvio Quadrifoglio демонстрират силата на Alfa Romeo постоянно да се усъвършенства и да надхвърля очакванията, както е от 110 години.
  • Най-луксозната гама Giulia и Stelvio допълват реномираната марка на висококачествени автомобили с изключителни нови компоненти и широка гама от нови технологии, свързаност и безопасност.
  • Моделите Quadrifoglio се актуализират с нова сензорна инфотейнмънт система, включваща модернизиран дизайн на интерфейса и специфични екрани за динамиката на автомобила, автономно шофиране на ниво 2 и специални детайли за екстериора и интериора на автомобила.

Днес, във времето, когато обстоятелствата изискват забавяне в обичайния бърз темп на ежедневието, Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio MY20, със своите 2,9 V6 Bi-Turbo двигател с мощност 510 к.с., не забавят темповете си, увеличавайки динамиката при шофирането с изключителни, чисто нови функции и широка гама от подобрения в технологиите, свързаността и безопасността, съобщиха от новото представителство на марката у нас „Витоша Ауто“.

Идеален израз на жизнеността и страстта в сърцето на Alfa Romeo, наред с желанието за ангажиране на феновете на марката и на красивите автомобили, Alfa Romeo – отбелязвайки своята 110-годишнина тази година – винаги е белязана от уникалната си способност да се отличава, както на пистата и по подиумите на конкурсите за красота.

Преди да е възможно отново да седнете зад волана на кола, където мястото на водача и удоволствието от шофирането заемат централно място, Alfa Romeo реши да съобщи своите новини на виртуална пресконференция. Въпреки че думите не могат да изразят всички емоции, предизвикани от шофирането на Quadrifoglio, все пак може да бъде увлекателно да се задълбочим в основите на модела, за да научим как е бил замислен и разработен изключителният проект на Quadrifoglio.

Още една крачка напред в идентичността на Alfa Romeo.

Новите Giulia и Stelvio Quadrifoglio MY20 са шедьоврите на върховите постижения на Alfa Romeo, които имат още по-силно изразено представяне, с неподправеното ДНК на марката и безпогрешният италиански стил. Основното подобрение на модела е направено от тази концентрация на сложни технически и производителни решения в автомобили, които олицетворяват най-изискания израз на функционалния италиански дизайн, всички в неподражаем стил Alfa Romeo. Техните водещи в класа характеристики са гарантирани от мощната 2.9 V6 Bi-Turbo двигател от 100% алуминий, способен да отприщи не по-малко от 510 к.с. и максимален въртящ момент от 600 Нм при 2500 об / мин. Задвиждането е поверено на системата Alfa ™ Active Torque Vectoring, подпомагана в Stelvio Quadrifoglio от иновативната система за задвижване на всички колела Q4. 8-степенната автоматична трансмисия е калибрирана, за да оптимизира горивото и комфорта, така че автомобилите да могат лесно да се движат по всички терени. Само в режим RACE автомобилите изразяват пълния си потенциал със светкавична смяна на предавките само за 150 милисекунди. Всеки Quadrifoglio е снабден с набор от системи, предназначени да повишат удоволствието от шофирането и да предложат на водача най-автентичното и впечатляващо изживяване зад волана. Те включват Alfa ™ Active Suspension, Alfa ™ DNA Pro селектор с RACE режим и разделителя Alfa ™ Active Aero в Giulia. Всички системи се координират и адаптират в реално време от Alfa ™ Chassis Domain Control Unit, като постоянно осигуряват идеалните условия за автомобил и водач, за да се възползват максимално от изключителните характеристики на Giulia и Stelvio Quadrifoglio MY20.

Саундтракът, придружаващ преживяването на шофьора на Quadrifoglio, е осигурен от изпускателна система с двоен режим с четири изхода, още по-смела и по-ангажирана в Race режим. При новата моделна година клиентите могат да изберат Giulia и Stelvio Quadrifoglio с нов ауспух Akrapovič, друга система с двоен режим, конструиран от титан и въглеродни влакна, отличаващ се с още по-наситен звук.

 

Качество и стил

Италианският стил на Alfa Romeo изразява простота, която прикрива сложността на процеса на творчески дизайн. Резултатът – ергономична, хармонична серия от линии и инструменти, обеми и пространства, обгръщащи водача. В интериора новият дизайн на централната конзола има голямо тактилно и визуално въздействие и предлага повече място за съхранение. Воланът и коженият скоростен лост също са нови, както и предпазните колани, които вече се предлагат в червено или зелено, както и класическата черна версия. Скоро ще бъде налична и нова опция за тапицерия на електрическите спортни седалки, с изцяло перфорирана кожа. Тази нова опция разширява възможностите за персонализиране на Giulia и Stelvio Quadrifoglio MY20, които все още са оборудвани със спортни седалки с кожа и Alcantara, както винаги е било стандартно в тези версии. Спортните седалки с карбонова структура на Sparco се предлагат все още. Бордовата технология включва изцяло нова информационно-развлекателна система с 8,8”централен сензорен дисплей, включваща свързани услуги и нов дизайн на интерфейса. Други ексклузивни нови функции на Quadrifoglio включват Performance Pages, специфични екрани за водача за преглед на състоянието на автомобила в реално време – от температурите на основните механични компоненти до предаване на въртящ момент, турбо налягане и мощност, използвани в реално време, както и цифрови хронометри за измерване на нивата на ускорение и максимална скорост. Новите функции на екстериора на Giulia и Stelvio Quadrifoglio MY20 включват нови LED задни светлинни клъстери с тъмен обектив.

Stelvio версията Quadrifoglio разполага с чисто нови 21-инчови джанти.

 

Впечатлението от състезателната писта и по-лесното ежедневие: ниво 2 ADAS

С Giulia и Stelvio Quadrifoglio MY20 се въвеждат нови ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems), разработени съвместно с Bosch за автономно шофиране на ниво 2, оставяйки удоволствието да седите зад волана непокътнати, само за да осигурите пълна безопасност и повишаване на комфорта в интензивен трафик или при по-дълги пътувания. Най-високото ниво на автономно шофиране в перфектен баланс между удоволствието от шофирането и асистентните системи: това е ниво 2, постигнато по дефиниция, когато водачът дава контрол на автомобила на газта, спирачките и управлението при определени условия. Функцията използва електронни системи, които изискват непрекъснато наблюдение на водача, като в същото време осигуряват подкрепата за по-голям комфорт при дълги пътувания. Независимо от това, водачът трябва непрекъснато да контролира, като винаги държи ръцете си върху волана.

Основните асистиращи технологии в Quadrifoglio MY20 са:

Помощ при поддържане на лентата: открива дали автомобилът се отклонява от лентата си, ако не се е задействал някой от посочените индикатори за посока, и съветва водача, използвайки визуализации и звуци, с активна намеса да насочи автомобила обратно в лентата.

Active Blind Spot Assist: следи задни слепи петна, но също така отчита всяко приближаващо превозно средство и коригира кормилното управление, за да избегне сблъсък.

Активен круиз-контрол: автоматично настройва скоростта на автомобила, за да поддържа безопасно разстояние от автомобилите отпред. Той се синхронизира със системата за разпознаване на пътни знаци, тази технология настройва скоростта до зададената граница, за по-удобно шофиране.

Разпознаване на пътни знаци и интелигентен контрол на скоростта: тази система използва бордовата камера, разпознава пътните знаци, докладва ги на дисплея и предупреждава водача за текущото ограничение на скоростта. Следователно системата предлага на водача да намали скоростта си до установената граница. Ако водачът приеме, настройките на круиз-контрола се настройват автоматично.

Assist Traffic Jam Assist and Highway Assist: За да допълнят активния круиз-контрол, тези функции следят страничното позициониране, задържайки автомобила в средата на лентата при интензивен трафик (Assistant Traffic Assistant) или на магистралата (Highway Assist), като същевременно регулират скоростта според текущите граници.

Асистент на вниманието на водача: следи сънливостта на водача и задейства сигнал, ако е необходимо.

 

Цветове, съчетаващи традиция и комуникация

Международната медийна кампания около лансирането на новите Giulia и Stelvio MY20 включваше представяне на многото нови функции на продукта и обясни как еволюира разсъждението за избора на цветове. Дизайнерите на Alfa Romeo вече са избрали подход, който има за цел да събуди емоции, категоризирайки „liveries“ по „клас“, а не само по технология. Четирите категории са: Competizione, припомняйки спортната традиция на марката; Metal, подчертавайки своя динамичен дух; Solid, посветен на тези, които търсят стабилност; и Oldtimer, който припомня и преинтерпретира наследството на Алфа Ромео.

Новите Oldtimer цветове са: изискан червен 6C Villa d’Este, спиращ дъха Ocher GT Junior и нов Montreal Green за екстериора, дебютирайки на Quadrifoglio MY20. Последният оттенък отдава почит на една от иконите на марката – Alfa Romeo Montreal, лансирана преди 50 години. Изборът на цвят винаги е бил един от отличителните белези на Alfa Romeo, включително задълбочени изследвания с иновативни резултати: гамата Oldtimer се връща към престижно наследство, съчетано с технологични иновации. В лабораториите Alfa Romeo постоянно се изследват нови ефекти, нови пигменти и нови техники за нанасяне, за да се подчертае скулптурният ефект на линиите на Giulia и Stelvio. Цветовете, свързани като културно-историческо наследство на марката, са тясно свързани с Италия. Следователно палитрата се вписва идеално в архитектурния контекст на някои от най-добрите в Италия, във визуален диалог между автомобил и държава, основна характеристика на неотдавнашната маркетингова кампания, разработена във връзка с AD Italia, месечно списание Condé Nast и авторитет в света на архитектура, изкуство, дизайн и стил. Проектът свързва дизайнерския свят с автомобилната индустрия, предлагайки фотографска снимка на Giulia и Stelvio в комбинация с дворовете и интериора на престижни домове, внимателно подбрани съвместно с партньора AD Italia. Италия е неудържима сила, както се вижда в творчеството на нейните необикновени хора и в частните, рядко виждани кътчета на уникалните си градове и малки населени места. В този проект AD Italia отвежда Alfa Romeo на пътешествие, считайки автомобилите си за истинско произведение на изкуството и олицетворение на италианската красота. Стил има свой собствен просторен език, както и цветът – стратегическа, отличителна черта на Alfa Romeo в допълнение към естетическия аспект. Това беше основната мотивация за избора на локациите, използвани в проекта. Сред толкова много други причини, затова Алфа Ромео остава вечна италианска икона. Още повече, че кампанията се занимава и с актуалната в момента тема с хаштаг #stayathome, с нотка на елегантност и ирония, необходими сега повече от всякога.

09_Giulia and Stelvio Quadrifoglio MY2020