Alfa Romeo Logo

Models

Alfa Romeo Giulia GTAm спечели награда за спортна кола на годината


Най- мощният сериен модел в историята на Alfa Romeo спечели престижна награда в края на една изключително важна година, в която италианската марка отбеляза 111-ия си рожден ден. Alfa Romeo Giulia GTAm със своя емблематичен италиански дизайн и двигателната си мощ от 540 конски сили пленява всеки ценител на добрите автомобили. Поредното доказателство за това е изборът на модела за спортна кола на 2021 г. Наградата се присъжда
от читателите на AUT O BILD SPORTSCARS, които поставиха на първо място именно Alfa Romeo Giulia GTAm в конкуренцията на общо 109 спортни коли. Бързата италианска „красавица“ заслужи и първото място в класацията за спортни автомобили в категория седан и комби.
Преди година читателите определиха за носител на наградата Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Сега престижното отличие преминава към Giulia GTAm, което е още едно голямо постижение и източник на гордост за италианската марка. И двете награди са израз на високото уважени е от страна на германските фенове на спортни коли към Alfa
Romeo. Признанието на качествата на Giulia GTAm увенчава труда на италианските инженери, които имат огромен опит в конструирането на бързи спортни коли и в разработването на нови технологии за тях.
Ексклузивността на Giul ia GTAm идва не само от зашеметяващата визия и бруталната мощ, но и от ограниченото производство до 500 номерирани екземпляра
Добре известното в автомобилните среди обозначение GTA идва от Gran Turismo Alleggerita (олекотено гран туризмо) и отдавна почит на един от най славните автомобили в бляскавата история на марката Giulia Sprint GTA от 1965 г. Теглото на Giulia GTA е намалено с до 100 кг в сравнение с Quadrifoglio благодарение на прилагане то на ултралеки материали.
Моделът е оборудван с подобрена версия на битурбо двигателя 2,9 V6
на Alfa Romeo с мощност 540 конски сили. Той има най доброто в своя клас съотношение мощност/работен обем със специфична мощност 187 конски сили/1 литър. Моторът осигурява изключително представяне и като бързи обиколки на писта, и като ускорение.
Специалната аеродинамика на модела се базира на техническия опит от „Формула 1“ от сътрудничеството на Alfa Romeo със Sauber Ingeneering.

Alfa Romeo_Giulia_GTA